POLITIKA KOLAČIĆA

Politika upotrebe kolačića

Ovaj odeljak posvećen je našoj politici upravljanja kolačićima.

Omogućava Vam da saznate više o poreklu i upotrebi podataka koji se obrađuju dok pregledavate web lokaciju rs.timacagro.com (u daljem tekstu „Web lokacija“) i o Vašim pravima.

Šta je kolačić?

CNIL [francuska Nacionalna komisija za informatiku i slobodu] (www.cnil.fr) definiše kolačiće na sledeći način:

„Kolačić je mala računarska datoteka, tracker, deponuje se i čita, na primer prilikom posete web lokaciji, čitanja e-pošte, instaliranja ili korišćenja softvera ili mobilne aplikacije, bez obzira na vrstu uređaja koji se koristi (računar, pametni telefon, digitalni čitač, konzola za video igre povezana na Internet itd.).

Izraz “kolačić” uključuje na primer:

  • HTTP kolačiće;
  • flash kolačiće;
  • rezultat izračuna otiska prsta u slučaju da se radi otisak prsta (izračunavanje jedinstvenog identifikatora mašine na osnovu elemenata njegove konfiguracije za potrebe praćenja);
  • web bugs ili web beacons;
  • bilo koji drugi identifikator, na primer, generisan softverom ili operativnim sistemom.

Upotreba ovih alata podleže Vašoj saglasnosti, ukoliko nisu strogo neophodni za rad dotične web stranice.

U praktičnom smislu, kada posetite web lokaciju, „kolačići“ se mogu sačuvati na Vašem uređaju (računar, tablet, pametni telefon itd.).

Kolačić je mala sačuvana tekstualna datoteka koja sadrži spisak znakova koji se preuzimaju na Vaš uređaj tokom Vaše posete. Kolačići se zatim vraćaju na web lokaciju prilikom svake naredne posete ili na drugu web lokaciju koja ove kolačiće prepoznaje.

Kolačići na web lokaciji

Kolačići na web lokaciji koriste se u svrhu merenja publike naše web stranice i eventualno kao deo identifikacionih podataka.

Kolačići za merenje publike

Ovi kolačići namijenjeni su za uspostavljanje statistike o korišćenju web stranice, različitim sekcijama koje su konsultovane i elementima koji se koriste.

Upravljanje skladištenjem kolačića

Kolačići se čuvaju najviše 13 meseci. Ovaj period se može produžiti Vašim novim posetama.

Za postavljanje kolačića na Vaš uređaj potreban je Vaš pristanak. Stoga, nakon dolaska na web stranicu, informativni transparent označava da koristimo ovu tehnologiju i daje Vam izbor da ih prihvatite. Možete u bilo kojem trenutku ispraviti svoj pristanak klikom na sledeću vezu: Cookie preferences

Onemogućavanje kolačića

Onemogućavanje kolačića može rezultirati tehničkom nemogućnošću korišćenja dela funkcionalnosti web lokacije.
Kako da promenite podešavanja kolačića u pregledaču?
Konfiguracija svakog web pretraživača je različita. Opisan je u meniju pomoći Vašeg web pretraživača i omogućiće Vam da saznate kako da promenite svoje postavke kolačića.

Stranica pomoći za glavne pregledače na kojima je Web lokacija testirana: