Predstavljamo vam KSC vodotopiva đubriva u novom pakovanju

Predstavljamo vam KSC vodotopivo đubrivo u novom pakovanju. KSC đubrivo se primenjuje kod svih kultura koje se đubre sistemom kap po kap, bilo da je u pitanju povrtarska ili voćarska proizvodnja – od koštičavog do jagodastog voća. Ovo đubrivo omogućava biljkama da postignu svoj pun potencijal. Sada je dostupno u novom pakovanju.

Zadržavajući proveren kvalitet vodotopivih đubriva, naša kompanija je predstavila  novo pakovanje KSC PHYT-Actyl đubriva. Ključna razlika je u uočljivosti bitnih elemenata, što je važno svakom oku potencijalnog korisnika.

“Lice vreće je podeljeno na tri dela. U gornjem delu, na plavoj pozadini se nalazi logo i natpis Timac Agro, jer je važno da se istaknemo mi, Timac Agro kao proizvođač đubriva. U središnjem delu istaknut je PHYT-Actyl koji je dodatak KSC-u, a koji daje vrhunski kvalitet đubrivu, te je dobro da se on sada naglašava. Vidi se i biljka na čijem je korenovom sistemu prikazano jedno grafičko rešenje kojim se potencira biostimulativni efekat, odnosno njegovo delovanje upravo na koren biljke”, objasnio je naš produkt menadžer Željko Jakovljević i dodao da je promenjena i oznaka sistema “kap po kap”.

U trećem delu, prikazan je odnos sadržaja fosfora, kalijuma, i azota, i sadržaj mikroelemenata poput magnezijuma, cinka, gvožđa, mangana, bakra, itd.

Pošto je ranije svaka KSC formulacija imala svoju boju, promenjena je samo nijansa.

“Pošto su se proizvođači vodili bojom, bez da čitaju broj formulacije, sada će moći da ih prepoznaju bez problema, a još će jasnije videti.”

Kako izgleda novo pakovanje đubriva, pogledajte u videu:

Biostimulativni dodaci su i dalje tu

Iako je pakovanje poboljšano, kvalitet sadržaja je nepromenjen, odnosno formulacije su ostale iste, hemijski sastav, kao i specifičnosti – biostimulativni dodaci.

“Ono po čemu se KSC đubriva izdvajaju u odnosu na ostala đubriva je ta biostimulativna komponenta koja je ostala nepromenjena. To je skup određenih biostimulativnih i organskih jedinjenja koja višestruko deluje na biljku; na razvoj korena, usvajanje hraniva, sintezu hormona, na brži transport hraniva kroz biljku, poboljšavaju nalivanje plodova, ubrzavaju zrenje, i bolja je obojenost plodova. Zato je efekat primene tog đubriva brzo primetan, a rezultati koji se postižu su jako dobri”, objašnjava Jakovljević i dodaje da se skup tih jedinjenja zove PHYT-Actyl Complex.

Ne podiže sadržaj soli, održava pH vode

Inače, KSC đubrivo se primenjuje kod svih kultura koje se đubre sistemom kap po kap, bilo da je u pitanju povrtarska ili voćarska proizvodnja od koštičavog do jagodastog voća i omogućava biljkama da postignu svoj maksimalni potencijal.

“Ovo vodotopivo đubrivo može da se koristi na zemljištima i u vodama sa većim sadržajem soli, jer ima pufernu komponentu. Takođe, održava pH vrednost vode u optimumu za usvajanje hraniva”, istakao je Željko Jakovljević.