ATC Ivan Čobanov – Timac đubriva u šećernoj repi kod Milutina Đorđevića

ATC Ivan Čobanov – Timac đubriva u šećernoj repi kod Milutina Đorđevića

Ova godina je bila jako teška i sušna, kaže naš ATC Ivan Čobanov. Imali smo deficit padavina na celoj teritoriji Vojvodine. Ovako teške uslove za biljku može popraviti samo dobra tehnologija tokom celog  vegetacionog perioda, u skladu sa potrebama biljke.

Kod našeg domaćina, Milutina Đorđevića, ove godine smo radili komplet Timac đubriva, tj. tehnologiju u šećernoj repi, a u ostalim kulturama samo tečna đubriva.

Repa je presejavana, mesec dana je probijen optimalni rok setve, pa je postojala bojazan kako će se to odraziti na ukupan prinos.

Ništa što naša đubriva ne bi mogla da reše.

Odrađena je naravno, analiza zemljišta, i u skladu sa njom smo primenili Eurofertil top 51 u zaoravanju, a i predsetveno. Od azotnih đubriva je primenjena Urea. Potom je primenjen Fertiactyl Starter i rezultati u repi su bili fantastični. Naš ATC redovno je svojim stručnim savetima i obilascima pomagao Milutinu. Zadovoljan je domaćin, a i kolega Čobanov. Toliko zadovoljni da smo snimili i prilog o našoj uspešnoj saradnji – biće na našem Youtube kanalu.

 

U svakoj godini, Timac đubriva pomažu biljci da iznese dobar rod, au teškim godinama, kao što je ova, najviše dolaze do izražaja po kvalitetu i stabilnosti prinosa.

U teškim godinama, birajte pametno! Birajte Timac Agro!